Perquè arribi a tothom

28/3/12

Escabroni Escapullini


Neu! Moooolta neu!!

Esquís, muntanya, pales, 'polvazo'.... a vegades no toca. Hem acabat a la catedral, a Montserrat, a la via Escabroni Escapullini amb en Nonis.
Just a pleasure, as always!!


MONTSERRAT. CAN JORBA.
Via: ESCABRONI ESCAPULLINI 125 metres, V, V obligat ( ressenya clikant el títol). Srtida per l'Aresta Brucs a l'Agulla de Can Jorba i descens pel Joc de l'Oca.

Equipament: Parabolts

Cordada: Tonielc i Xiuli

Descripció: 4 llargs. Els tres primers tots sobre el IV+ anb alegria entre assegurances. El primer llarg, per ser el més llarg, 45 metres aprox., demana continuitat. Escalada 100% montserratina!
El darrer llarg, sobre el Vè grau, si algú em digués V+ no ho trobaria estrany, continua amb la tònica de l'assegurament alegre.

 2on llarg
 2on llarg
 3er llarg
 4rt llarg

Molt bona roca en tota la via. Ben trobat!
Enlloc regalen res i la via m'ha esnseyat que tot just ens estem posant les piles. 'Metrus!!'

Una vegada acabada podem rapel.lar la via, una opció ràpida i lògica, però si tenim temps i ens agrada Montserrat, trobar algún espàrrec i rossegar herbes diverses, podem continuar per la senzilla Aresta Brucs a l'Agulla de Can Jorba i descens final pel torrent del Joc de l'Oca.

100 metres sobre el III grau tot nets. Si volem podem progressar en ensamble i algún tasconet i bagues per les savines que trobarem ens serviran.


Després d'un rapel d'uns quinze metres tan sols ens queda anar a buscar el començament de l'Oca i, amb molta paciència, seguir el camí de l'aigua.

20/3/12

Esperó del Manairons & D'en Guillem

Re-start engines, és temps de roca! Fotia dies que que no li fèiem gasto i és que des del passat més d'octubre la roca havia desaparegut del meu univers particular... però és clar, amb el sol, les sargantanes tornen a la paret que hi ha projectes i ens hem de posar les piles.


COLL DE NARGÓ. PARET DEL GRAU
Via: ESPERÓ DELS MENAIRONS 100 i algun metres, 6b (6a+ obligat)

Equipament: Parabolts.

Cordada: Pratgi i Xiuli

Descripció: Hi arribarem per Coll de Nargó, una vegada travessat el poble veurem clarament, a mà dreta, la Paret del Grau.

Tot i estar al Llibre de les 100 millors crec, sincerament, que no n'hi ha per tant.
Primer llarg realment guapo amb bon canto fins un petit bombet. A partir d'aquí placa tirada endavant i visca el 'mà - peu'. Apretadeta de cul i a reunió.
El segon llarg de 6b, just sortint de reunió. La resta un bon llarg amb canto i desplom. Seguidament entrarem al 3er i gairebé últim llarg, de V o V+, amb alguna llastra una mica dubtosa. El darrer llarg, el 4rt, de V és una mica una broma ja que després de fer un parell de passos per una, diguem-ne, xemeneia, 's'acabo lo que se daba'.

Rapel.lem per la primera de les vies que trobem a l'aresta amb 3 còmodes ràpels de menys de 30 metres.




COLL DE NARGÓ. TOSSAL DE LA FEIXA. ROC CONILLER
Via: D'EN GUILLEM 175 metres, V+ Ae

Equipament: Gran assortit de parabolts. Portar mooooltes cintes.

Cordada: Pratgi i Ka / Dani i Xiuli

Descripció: Hi arribarem per Coll de Nargó, una vegada travessat el poble trencar direcció Sallent. Aparcar en corba de dretes, en un canvi de rasant. Per l'aproximació, evident, travessar un camp d'ametllers i seguir caminet fins que ens haurem de desviar a la dreta per anar a peu de paret. És la última de les vies.

El debut d'en Ka i en Dani demanava parabolts, i on millor que a una via equipada per un tal Arias.
Doncs bé, tot i que considero que n'hi ha amb excés, de parabolts, és una molt bonica via per fer amb tranqui.litat, en especial els seus primers 3 llargs de molt bona roca.

Primer llarg fàcil de bona roca. Els segon i tercer llargs, en lliure segons ressenyes de 6a i 6b, en la meva humil opinió es podria ser més generós, són molt bons, i en cas de passar en artificial ens serà molt fàcil i assequible ja que els parabolts es toquen.

Pel quart llarg tornem a un grau més assequible en un bonic flanqueig per plantar-nos a una enorme terrassa on estaria prou bé fer-hi un martini.

Els dos darrers llargs els hem empalmat ja que m'he saltat la 5a reunió per culpa de la meva miopia. Bé, jo diria que després d'un curt tram en flanqueig a la dreta, i just abans de començar un curt diedre hauríem de trobar la reunió. Jo no l'he trobada però segur que hi és.

Ja tinc alguna crosta a les mans i això és bon senyal. El fanatisme s'activa i amb trobades com les del cap de setmana passat, amb bona companyia, nice plaises, bart mitjanes i barça i bon temps, segur que anirà en augment.

Au, salut i que tingueu una bona setmana.

Si per cas a la pròxima pilla la càmera.