Perquè arribi a tothom

12/4/12

Vilanova de Meià Wild Planet & we love it!

Tres dies salvatges per Vilanova de Meià, que haurien estat 4 de no haver estat per la pluja, m'han retornat la sensació de fer vacances. Ja feia força setmanes que el meu coco s'havia acostumat al 5+2, i 2 setmanes de 4 + 4 'dan para mucho'.

Les escapades a Vilanova ja ho tenen això, bones sensacions, posada de piles i millors farteneres a Can Cirera.

Entre tanta birra, fartenera i bona companyia també va caure alguna via, per allò de, que no sigui dit que no vam parir res!

El primer dia ens vam pinçar els dits a la Chica del Martini, el diumenge, sota un cel blau preciós i un sol radiant, en Benji em va regalar una joia, la Wild Planet - no sé si mai li podré agraïr prou que m'arrossegui per aquestes aventures que tan m'omplen - i per acabar, comque diu que quien siembra recoge, vaig acabar disfrutant de valent acompanyant l'Arnau i el nouvingut Michael del país de la Heidi a la Camel, tota una clàssica d'iniciació a la zona.

I quantes estones de riure i que bé que es posen a l'ànima... oi amic Collejas?

Breu piada de la Wild Planet

Breu piada de la Camel

Wild Planet a Vilanova de Meià

VILANOVA DE MEIÀ. ROCA DELS ARCS

Via: WILD PLANET 285 metres, 6a/A1 obligat

Equipament: re-equipada amb parabolts (Gran feina... no m'imagino passant pwer allà amb xinxetes!!!)
Portar estreps, aliens i joc de friends. 14/15 cintes.

Cordada: Benji i Xiuli
Ressenya de la via del blog antxpavil
Descripció: Un viote amb lletres majúscules. A grans trets aquesta via, que ressegueix el tall central de la Roca dels Arcs és ben trobada, elegant i un bon peino pel gust d'escalar.

El primer llarg aconsellaria començar-lo a l'esquerra de la gran mole adosada a la paret. Un cop a rribats a la 1a reunió haurem de superar un sostre en Ae i després en lliure fins a reunió.. 6a obligat amb roca bona i pasos obligats però molt estètics i bonics.

El tercer llarg és un festival de flanqueig amb bones nanses i un pati preciós. L'arribada a reunió, una vegada deixem l'Ae és molt fineta i un alien - diria negre - ens anirà molt i molt bé. Ull amb el que escali de segon ja que una vegada deixi el tram d'Ae cal escalar en lliure, força fi, i de caure tenim un pèndol bonic bonic.

A partir d'aquest punt la via agafa una altre dinàmica ja no ens caldrà escalar més en artifical. L'escalada és força obligada, amb l'equipament just i necessàri. Especialment bonic és el 5è llarg que passa pel diedre central de la paret. El 6è llarg és un xic perdedor... nosaltres ens vam escalfar una mica els cascos fins a fer reunió a una sabina per, després, torbar a la línia lògica i ja sense massa més dificultats treure el cap al cim.

Una via de 10 sobre 10 sense cap mena de dubte.

* Unes paraules d'agraïment per tu Benjamí, per arrossegar aquest aprenet en un lloc tan bonic i regalar-me aquest llamp de via. 

Camel a Vilanova de Meià

VILANOVA DE MEIÀ. ROCA DELS ARCS
Via: CAMEL 160 metres, V+, V obligat ( ressenya clikant el títol)

Equipament: Parabolts

Cordada: Michael, Arnau i Xiuli

Descripció: Cinc llargs. Els dos primers  sobre el IV+ i bonics perquè si, potser en el segon ens anirà bé portar algun amic (0'5 o 0'75) per fer més amè arribar als parabolts; tot i així no és necessàri.

Primer llarg

El tercer llarg, de Vè, comença amb un flanqueig cara avall alegre i fàcil. Després escalarem en vertical uns breus passos per continuar en diagonal a l'esquerra fins la reunió situada just a sobre de la reunió anterior.
En Michael gaudint de la vida!
El següent llarg, V+, té el pas de la via just al sortir de reunió que, en cas de veure'ns apurats, podrem trampejar. Senzill i encara més senzill fins a reunió. L'última tirada fàcil mi agraïda per arribar al cim.
Amics on top
Pel descens seguirem el caminet, vertical, a mà dreta i que en breus 20 minuts ens mena al cotxe.

Una via hiper-clàssica i ideal per portar-hi companys que comencin a caminar a 90 graus. Per disfrutar de valent, almenys amb l'Arnau i en Michael així ho vam fer.... ah! i només parlant anglès, amazing!