Perquè arribi a tothom

31/12/09

Iniciació en Gel

Ahir em vaig plantar a 30 de desembre havent finquitat 'il laboro' del 2.009. Arribats a casa un soparet per treure el ventre de pena, el pijama i un pla per l'endemà. Com cada any, si sóc per casa, m'escaparia el dia 31 amb el llamp al Matagalls. Però per molt que planegis a vegades... tatxant! Rebo un missatge que em convida a treure'm la son de les orelles i fer maletes a corre-cuita... és en Toni que vol anar a provar això d'escalar amb gel. I no tan sols ell, en Mindundi, un altre company de corda que de tant en tant m'acompanya per parets i muntanyes i la Núria també faran els seus primers pinitos.

Doncs acabem l'any obrint portes, els 4 fantàstics hem tastat l'escalada amb gel a La Coma de l'Orri i la veritat és que m'he emportat una sorpresa molt agradable. Caminant pel bell mig de la vall hem divisat la nevera, un pany de paret cobert pel gel ubicat al fons de la vall on els raigs de sol brillen per la seva absència, i a partir d'aquest moment les sensacions i els pensaments han començat a bellugar: respecte, frisança, m'enganxarà tant com les altres disciplines que practico a la muntanya?

Mentre us escric aquestes línies us puc ben assegurar que el regust és dolç, vaja, que tinc ganes de tornar-hi!

Us deixo alguna imatge d'aquest matí perquè per sort avui hi havia qui portava càmera!



Arnau Rebuffat (al bloc apareix com a Mindundi)

Barallant-me amb el cargols de gel

La Nu on top




A on
Si teniu ganes de provar-ho La Coma de l'Orri es troba entre Set Cases i l'estació d'esqui de Vallter 2000. Cal deixar el cotxe en una curva de dretes molt pronunciada ben bé en el punt on un es pot endinsar fins al fons de la vall. A partir d'aquí cal seguir caminant aproximadament una horeta direcció nord i al cap d'uns 40 minuts podreu veure una paret encaixonada al fons de la vall just al costat d'un salt d'aigua (glaçat).


La paret
Té uns 20 metres d'alçada i es poden muntar diverses vies en funció de les ganes de verticalitat, entre 30º i 80º + o -. Les reunions les podeu fer en els arbres que es troben just a sobre la paret.


Material
Tot i corre per muntanyes no som especialistes en la matèria, però no obstant ens han valgut les botes rígides i els grampons, els piolets, el budrier, 5 cargols de gel, una corda d'esportiva, 5 cintes, el grigri, un reverso (per desmontar la via hem rapleat des d'un arbre) i un parell de bagues pels arbres.

2 comentaris:

Toni P ha dit...

Xiulet!
A veure si avui no hi ha errors i se'm penja el comentari. Doncs això, que m'ha molat l'article i que a veure si aquesta setmana fa fred i les coses es posen al seu lloc.
Una abraçada my friendo!
Toni.

xiuli ha dit...

Merci nonis!
Es presenta un finde glaçat, en breu als piris a fer mal!
Salut!