Perquè arribi a tothom

10/1/10

Pique Longue

MONTSERRAT. LA GRANOTA.
Via: PIQUE LONGUE. 140 metres, 6a (ressenya clikant el títol)

Equipació: Spits. (verds)

Cordada: Mindundi i Xiuli

Descripció: 7 llargs, 1er 2n i 3er de V, 4rt de IV+, 5è de V, 6è de 6a i 7è de V.
L'aproximació, curta i senzilla, parteix des del Monestir cap a Sant Joan fins a trobar un rètol que diu “Mirador de Fra Gari”, ens desviem i prenem aquest corriol, i ens deixa al peu de via. Aquesta és la de més a l'esquerra d'un petit sector on hi ha vàries vies. No obstant nosaltres hem caminat un xic massa i ens hem saltat els dos primers llargs que discorren sobre un pany que et deixa just a sota del caminet que has de creuar per accedir a la resta de llargs. Tots els V's sostinguts excepte el del 5è llarg on trobarem més 'bolos'. El 6è llarg de 6a és un muret d'uns 6 o 7 metres que superarem fàcilment.
El descens consta d'un primer ràpel pel mateix 7è llarg, i després d'una desgrimpada fins a la 5ena reunió, fàcil i evident, amb un ràpel de 60 metres arribem a peu de via.


Línia general - La Granota (veure ressenya clickant títol).


Últim mur de V.

Comentaris: Es tracta d'una via força discontinua en general però no obstant val la pena disfrutar-la. En especial destacaria el 5è llarg, aeri i amb bons bolos i el 7è i últim, molt aeri i amb un pati sobre el Monestir que val la pena regalar-se.... en època càlida!!


Desgrimpant per accedir al 2n ràpel


L'anècdota: anècdota o no avui el fred ens ha curtit de valent. -7ºC a Les 4 Carreteres, a les 9am -4ºC al pàrking del Monestir. Els dos primers llargs -que per a nosaltres han estat el 3er i 4rt- a l'ombra, han estat una autèntica tortura per mans i peus.... però un cop aparegut el sol, 'otro cantar'.


Bonica vista de Gorros nevats!