Perquè arribi a tothom

11/7/11

CADE a la NORD D’AGULLES


MOTSERRAT. NORD D’AGULLES
Via:
CADE 150 metres, V+ obligat (ressenya clikant el títol)

Equipament: ‘de todo un poco’. Reunions amb parabolts.

Cordada: Benji i Xiuli

Descripció: Aparcarem a Can Massana i seguirem el Camí de l’Arrel fins que, una mica abans de la cadireta, trobarem un semiesllabissament a mà dreta. Pujar tieso fins al peu de la paret, flanquejar a la dreta. El peu de via surt per una placa amb un arbre tallat al peu de via que ens ajuda a xapar el primer parabolt.

El primer llarg, 7a+ en lliure, supera una placa per després, ja per terreny més fàcil va a buscar un arbre ben visible amb roca ‘narinant’. Guapo i superable en A1. No farem la R a l’arbre sinó uns metres més amunt en una repisa.

El segon llarg, curt, té un pas de 6a també superable en A1.

El tercer llarg és la guinda del pastel. Tot per una excepcional fissura difícil de protegir com més progressem per ella, i una vegada tomba a l’esquerra empotra’t com un cuc arribarem al darrer espit i després fins a R ja més senzill però amb alegria d’assegurances. En lliure pot ser un 6b perfectament. Hi trobarem també algun buril sense xapa.

A l’últim llarg primer haurem de fer un canvi de paret estrany per anar a buscar una fisura desplomada, 6a+, i després ens posarem sota un bombet que superem per l’esquerra i ja en xemeneia arribarem al cim. Un llarg no gens fàcil i alegria absoluta!!!

Tornarem pel vessant sud, anant a buscar el refu í d'aqui a Can Massana.

Quina gran via!