Perquè arribi a tothom

28/6/11

Directa Estel


SERRA D'ENSIJA. ROCA GRAN D'EN FERRÚS
Via: DIRECTA ESTEL
290 metres, 6a o V+ obligat (ressenya clikant el títol)

Equipament: burils i pitons. Semiequipada. Portar joc de friends i tascons.

Cordada: Pratgi, Benji i Xiuli

Descripció: Hi arribem per Fígols, passada la central de Cercs, seguint el Camí dels bons homes, GR107. Pel darrer tram de pista un cotxe amb funcions de 4x4 serà ideal, la Multivan va haver de lluitar com mai pel fang i els rocs.

És una via molt i molt bonica. Amb bona roca i una lògica apustuflant. Sostinguda en el Vè grau els dos llargs de 6a són més que fantàstics. Més d'un i de dos llargs et conviden a gaudir de l'escalada i els seus moviments elegants en un entorn inmillorable, sol.litud i verdor.

Com us deia els primers llargs són assequibles però amb un equipament auster. El primer dels llargs em va costar una mica... primer llegir-ne la lògica, petita diagonal a l'esquerra per després buscar, més a la dreta, el pas més senzill per superar un bombet amb molt bon cantell. Aquest tram és molt expo.



Després, fins als llargs de 6a, tot es posa en dansa. Arribats a aquest dos llargs és l'hora de disfrutar de valent, especialment del segon d'ells, quina alegria i quin feeling més enganxós!



Fins dalt les dificultats minven i així també ho fa l'equipament.



Pel descens ens enfilarem fins al cim per contornejar la cinglera. Tornada llarga i assoleiada, ens anirà bé buidar....!



Un plaer haver escalat de nou amb aquell que un dia va anar a visitar 'aquell país' que tan ell com jo sabem perquè no m'agrada anomenar però el qual m'encantaria visitar i, com no, tastar-ne algun tros de roca.


I felicitats i gràcies al Benji, per com va netejar els llargs clau i per haver-m'he regalat una escalada en lliure de 2on tan i tan excepcional.