Perquè arribi a tothom

1/3/10

Canal de l'Ordiguer

SERRALADA DEL CADÍ. CANAL DE L'ORDIGUER (ressenya clikant el títol)
(AD-/450 m/55º màxim)


Cordada: Mindundi, Toni i Xiuli



Per arribar-hi: carretrea de Bellver de Cerdanya a la Seu d'Urgell, una vegada passat el poble de Martinet trencar a l'esquerra en direcció al poble d'Estana (on té la seu social l'equip d'en Contador!), i deixar el cotxe uns 300 metres passat el poble. A partir d'aquí caminar 1 hora i escaig pel mig del bosc fins arribar al Prat de Cadí per camí evident. Desde Prat de Cadí en uns 45 minuts ens plantem al peu de la canal.


Descripció: Pendent mitja de 45º-50º, amb algun pas de 55º, resalt i cornisa. No obstant, la gran quantitat de neu acumulada per l'època en que l'hem feta fa que els ressalts gairebé no es percebin... El descens, per la Canal del Cristall, amb una pendent mitja de 40º-45º, no presenta cap problema, excepte els 10 primers metres de l'entrada a aquesta que són força 'tiesos'... i aquesta vegada la gran acumulació de neu fins la soca del ous, que de tant en tant t'engollia com si d'arenes movedisses es tractés! Una volta que farem en unes 6 hores i escaig aproximadament.




Comentaris: Quin país més ben parit! Catalunya té uns racons preciosos i la Serra del Cadí n'és un d'ells. L'activitat en si, lluny d'un nivell tècnic exigent - un piolet ha estat suficient per acompanyar el ritme de les cames - ens apropa a les entranyes de la Serra del Cadí per un dels seus itineraris més clàssics i històrics. Un recorregut altament recomenable!



Subjectiu.... tants dies de planxar muntanyes, fora pistes, salts i espatllar-me l'esquena, tants dies de mal temps, acumulació de neu, allaus, accidents a muntanya -masses-; tants condicionants interns i externs que m'allunyaven del meu apreciat 'monte', aquest cap de setmana per fi m'he deleitat amb una ascensió ben a la vora de casa. Sí!