Perquè arribi a tothom

9/3/10

Olga Frontera

ALÒS DE BALAGUER. SERRAT DEL POLL
Via:
OLGA FRONTERA. 230 metres, V+ (ressenya clikant el títol)

Equipació: Gairebé equipada amb parabolts, portar alguna vaga per sabines i algun friend pot ser útil.

Cordada: Lídia i Xiuli

Descripció: 6 llargs, 1er i 2n de IV+, 3er de V, 4rt de V+, 5è i 6è de IV+.
L'aproximació és curta i senzilla. Des d’Alòs de Balaguer agafem una pista al costat del riu i aparquem al final d’aquesta. Des del cotxe veiem perfectament la línia de la via i l’aproximació és evident fins a peu de via on hi ha la inscripció OF.

Placa del 3er llarg i següents

Els dos primers llargs, molt similars, en situen en un jardinet abans d’enfilar el 3er i característic llarg que supera un mur vertical. Aquests dos primers llargs tenen una roca compacta molt bona i discorren entre molta herba i assegurances un xic allunyades però superable sense problemes. A més podem aprofitar les sabines que trobarem. Una vegada recorregut el jardinet el tercer llarg de V supera un muret molt elegant. Acabat aquest llarg aconsellaria fer la reunió fora del mur ja que tot i estar muntada és força incòmoda i al diedre tens multitud de possibilitats de muntar una bona reunió amb friends. El quart llarg discorre per aquest diedre molt descompost, compte!, per després canviar cap a la dreta buscant el pati evident i superant un muret d’uns quatre metres aprox. Que dóna el grau de V+ però molt ben assegurat amb un parell de pitons i dos parabolts ben lluents. Els dos últims llargs, de pur tràmit són per disfrutar tot acabant d’arribar a dalt.
El descens, una vegada arribats a l’aresta el farem per l’altra cara amb un ràpel d’uns 40/50 metres i seguirem baixant per una tartera fins al camí a la vora del riu que ens duu on hem deixat el cotxe.


La Lídia superant el mur del 3er llarg



On top.

Comentaris: Bona roca i bons ‘cantus’, excepte diversos passatges força descompostos. És una via feréstega i de tall clàssic que ofereix una bona activitat de diumenge al matí. L’indret és preciós.

2 comentaris:

lilipuig ha dit...

Ara si que estic contenta! Mira que comencem envelats la temporada! Bon fari... Aquesta temporada de pedra farà poooooooooooor!!

lilipuig ha dit...

Ara si que estic contenta! Mira que comencem envelats la temporada! Bon fari... Aquesta temporada de pedra farà poooooooooooor!!