Perquè arribi a tothom

8/4/10

Valencianos - Polvos Mágicos

CALPE. PEÑON DE IFACH.
Via: VALENCIANOS – POLVOS MÁGICOS. 285 metres.

Equipació: Parabolts, pitons i ponts de roca. Alguns friend i/o tascons útils. (si es fa el tercer llarg de Polvos Mágicos útil 2 friends nº1 per A1)

Cordada: Lídia i Xiuli

Descripció: L'aproximació es fa des del final del passeig del port de Calpe resseguint la paret sud del penyon.

La via té 7 llargs. Els dos primers molt trencats i poca continuïtat per començar a agafar alçada i disfrutar d’escalar a la vora del mar. El més difícil el tercer llarg si es fa per la Polvos Mágicos que tot i ser molt bonic sembla una pista de patinatge artístic. Al quart llarg, després de caminar sobre sorra de platja, cal superar un curt tram de 3 metres molt polit, la resta trencat. Els llargs 5 i 6 de IV grau es fan per unes plaques que et guien fins l’aresta on apareixen unes bones vistes sobre Calpe. Des d’aquí resseguir l’aresta III – IV i muntada una reunió intermitja podem arribar al cim fàcilment amb ensamble.

Comentaris: després de que l’any passat hagués d’abandonar el Diedre UBSA al penyon, aquest any l’hem coronat per una via que no entrava als meus plans. Sense desmereixe-la és una via més que passa sense pena ni glòria. Això sí, arribar a dalt del Penyon té un encant especial, i en el nostre cas, comque ens vam posar a escalar de tarda, l'hora baixa ens regala unes tonalitats precioses.

I qui no ha sentit a parlar de les gavines guerreres del Penyon?... doncs us puc confirmar que guerres ho són, sobretot si has de passar a prop d’un niu amb la femella i el mascle està a l’aguait, i resulta tota una història intentar escalar amb un pajarraco anar fent anades i vingudes sobre el teu cap...

Algunes fotos en breu.....

3 comentaris:

LiliPux ha dit...

És cert, encara no he començat (o acabat) de llegir la piada que ja poso el comentari. Amb un camalot de l'1 ja fas, però amb la meva escaça estatura, si n'hagués tingut 2 hagués pogut estalviar molta estona d'anar fent invents varis per allà!

xiuli ha dit...

..invents que van resultar exitosos!

xiuli ha dit...

.. i el que vingui al darrera ja sap quin pa hi donen, i més si és baixet.