Perquè arribi a tothom

24/5/10

Francesc Sunyol

MALANYEU. SERRA DEL CATLLARÀS.
Via: FRANCESC SUNYOL. 85 metres. 6ª, V obligat (ressenya clickant el títol)

Equipació: Spits, portar cintes exprés.

Cordada: Òscar, Mike i Xiuli

Descripció: Aparquem a Malanyeu i seguim el camí evident fins a peu de paret en 20 minuts. La via comença darrera una muntanyeta rocosa a l’esquerra de la paret. A l’esquerra de la via hi veureu dues línies de parabolts des dues vies d’esportiva.

El primer llarg, de V, supera el primer mur amb els característics forats de la roca de Malanyeu fins una reunió un pèl incòmode. El segon llarg de IV grau comença amb marcat flanqueig a l’esquerra i després supera dos murets fins a la segona reunió com una plaça de toros. El tercer llarg, just a l’inici hem de superar un pas de 6ª en una marcada fisura, després un V fàcil ens mena al cim.

Pel descens farem dos ràpels per la mateixa via, el primer fins la primera reunió, el segon de la R1 i fins al peu de via.

Comentaris:Com us deia a la via Stoc de Coc, l’escalada de Malanyeu m’encanta. La roca és bona i amb un grip de nassos i la morfologia de la paret, lleugerament tirada endavant amb forats, pinzes i ponts de roca fa que l’escalada sigui molt divertida.

Un bon lloc per passar un dia sencer i fer primers pinitos.

(*) al Pere Queralt de Valls, algú que m’ha demostrat que pel món encara corre gent bona i qui m’ha enviat el reverso que vaig perdre a la Sioux Conection a Oliana després de trobar-lo a peu de via, al Pere vull dedicar-li aquesta vieta. Avui el reverso ha tornat a fer-me costat ja que els companys anaven curts de material… i per cert, al segon ràpel m’ha tornat a caure i ha costat però ha estat ben retrobat. Gràcies Pere!