Perquè arribi a tothom

17/5/10

UES

OLIANA. CINGLERA DELS ESPOLVINS
Via: UES. 565 metres. 6a/Ae (V+obligat) (ressenya clickant el títol)

Equipació: Parabolts, portar 16 cintes i un estrep. Algun friend o tascó pot ser útil

Cordada: Pep Musach, Mindundi i Xiuli

Descripció: Direcció a Coll de Nargó deixarem el cotxe abans d’entrar al 2on túnel a mà dreta. Pujarem tieso per la ‘tartera’ i en 20 minuts escassos ens plantarem a peu de via amb les inscripcions UES.

La via té 15 llargs. Els 7 primers llargs podríem dir que són de tràmit, per anar fent boca del que ha de venir. Aquests 7 llargs es poden fer perfectament en ensamble tot i que la corda farà força ròssec. Nosaltres hem empalmat els llargs 1 i 2, 4 i 5 i 6 i 7. Es tracta de 7 llargs força trencats i sinuosos per anar guanyant alçada i sense que el grau sigui mantingut. El setè llarg ens deixa al jardinet que separa el primer tram de la via amb la segona i espectacular part que consta de 8 llargs, i des d’on podem divisar l’excel·lent línia que van escollir per coronar la cinglera.

Comencem la segona part per un llarg de V- molt assequible i molt bonic per una fissura evident. 9è i espectacular llarg que es prolonga per la fissura anterior, del qual les tres primeres xapes les podrem fer en lliure i a partir d’aquí haurem de treure l’estrep per progressar en artificial amb un parell de xapes una mica allunyades si no teniu un grau pròxim al 6c/6c+ segons ressenyes. El 10è llarg supera un bombo de sortida Ae i d’aqui fins a la reunió per terreny fàcil. 11è llarg espectacular, brutal,... no tinc altres adjectius però us ben juro que és maco de pilotes!!! Sortida d’arbre a 6b segons ressenyes i després 4o llargs metres de V+ sostingut per regalar-se una escalada de disfrutar, cada cop que ho necessites hi tens un parabolt però en qualsevol cas el terreny permetria equipar en cas que calgués. Els llargs 13 (6a) i 14 (V+), sense ser massa espectaculars li acaben de donar pebre del bo i et recorden que la via no regala res fins que, aquest cop si, surts de la última reunió enfilant el 15è i últim llarg a mode ‘escales de jacob’ que diu en Pep Musach; un llarg de IV per arribar al cim assaborint la lluita de prop de 8 hores per les parets d’Oliana.

El descens el farem seguint les marques blaves que ens menen pel camí de baixada de la ferrata d’Oliana en unes 2 hores aproximadament.

Comentaris: No puc més que felicitar el mestre Picazo i el seu company Medel per aquesta via. Us prometo que em vaig divertir moltíssim repetint-la, especialment la segona part, dels llargs 8 a 15 i més concretament els llargs 8, 9 i 11.

Tot i no tenir una grau obligat exigent ens demana una bona forma doncs entre aproximació, via i descens podeu comptar un 9 hores llargues – 10 hores per una cordada de tres.

Ja feia dies que li tenia l’ull a sobre després d’algun dia compartint birres i ressenyes als bars de Coll de Nargó i els comentaris dels amics i coneguts que l’havien repetit. Alguna cosa havia de tenir que en Pep Musach, tan sols de comentar-li que tenia ganes d’anar-la a veure, em va respondre de seguida que, tot i haver-la fet hi tornaria encantat.

Hem repetit una molt bona via, la primera amb en Pep Musach, també del CEX Tona, desde que en Mindundi i un servidor hem passat a formar part de la Junta del Centre Excursionista de Tona i, ‘visto lo visto’, diria que aquesta cordada de tres donarà alguna que altra nova aventura i sinó, temps al temps!

Ah, trist però cert, ni una trista fotooo!!!!

(*) al meu amic virtual Nenivan de Perversió Vertical ... un dia et demanava per l’equipament de la via i em comentaves que no havíeu utilitzat res però que portéssim alguna cosa ‘por si aca’... no hem utilitzat res però si hagués de recomanar a algú els donaria el mateix consell. Gràcies Nenivan!
Per cert Nenivan, em sembla que aquest passat divendres eres a veure el Pelut a Sant Quirze oi? Si en Hippie no em va enganyar seies al meu davant!!!