Perquè arribi a tothom

5/9/10

Via Para Facile al Pilier du Paravalanche

MASSÍS DELS ECRINS. PILIER DU PARAVALANCHE
Via:
Para Facile. 300 metres. 6ª+ (V+obligat)

Equipament: Parabolts.

Cordada: Benji i Xiuli

Descipció: Per arribar a peu de via (30 segons desde l’aparcament), aparcarem passat el túnel / para-allaus que passarem abans d’arribar a Les Etages. Ens enfilem a la teulada del túnel per unes escales de ferro i sobre la teulada del túnel, un xic a l’esquerra surt la via… curiós i divertit!

La via comença per unes evidents plaques, 4 primers llargs mantinguts entorn el V+, fins una aresta que haurem de flanquejar a l’esquerra i superar el 5è llarg, a mode de pilar que ens deixarà en un jardinet que travesserem caminant en direcció a l’esquerra per començar la 2ª part de la via que consta de 6 llargs.

Els quatre primers llargs d’aquesta segona part continuen la mateixa tònica, essent tots ells entre el 4rt i 5è grau molt assequibles i ben equipats. Els dos darrers, de 6ª+ superable en A0 i 6ª, et deixen al cim del pilar.

Des d’aquest punt podriem continuar per la via Para Hot, que amb 11 llargs més ens deixarien al cim i retornariem caminant per Bourg d’Oisans. En qualsevol cas pel descens farem 6 ràpels d’uns 45 metres cada un aprox; reunions perfectament equipades pels ràpels.

Comentaris: Escalada molt agradable amb granit molt compacte i a trams un xic discontinua.

*Podeu consultar el llibre Escalade Plaisir Alpes Françaises du Nord per ressenyes i demés informació de la zona.