Perquè arribi a tothom

1/10/10

Apadrina un Refugi & Xemeneia Pallars

El passat cap de setmana va ser el triat per fer neteja.

Des del Centre Excursionista de Tona, quan corria l'any 2007, es va decidir apadrinar el Refugi de Broate, sobre els bonics prats de Boavi, més enllà de Tavascan.

Apadrinar un refugi? Però això ben bé què suposa us preguntareu. La idea és fer que algú vetlli una mica per ell i el seu estat de conservació. Es tracta de refugis sense guarda, òbviament, on la merda és més fàcil que s'amuntegui perquè... ja sabeu com som els homes i dones!!


Des del CEX Tona anualment es puja un cap de setmana per fer-hi endreça i vetllar per les instal.lacions. Enguany hem de dir que l'estat és molt òptim tot i que de merda n'hi hem trobat.... un xic massa potser!



Aprofitant l'escapada, amb l'amic Pep Musach vam decidir completar el cap de setmana amb una vieta a collegats. L'objectiu triat fou la Xemeneia Pallars, 110 metres i 6b (Vobligat). Una via del tot recomenable, senzilla, ben equipada i de tan sols 4 llargs, amb un flanqueig aeri al tercer llarg i un últim llarg molt bonics.

La via en qüestió comença a l'inici del primer túnel passada la Font de la Figuereta, just darrera d'una caseta.

Els primers dos llargs discorren per dins d'una àmplia xemeneia, i els pas de dificultat rau en el primer llarg, un curt pas de 6b superable amb uns estreps si no es pot en lliure. Després d'aquests dos llargs ens toca un flanqueig, sobretot no continuar recta amunt per laVia Cherokee, de Iv amb molt bon canto preciós. I l'últim dels llargs, d'entre 45 i 50 metres, ens torna entrar en una xemeneia, més oberta i molt disfrutona.

Pels descens seguirem les fites direcció est i en breus 15/20 minuts serem de nou al cotxe.

Acabada la via vam prendre direcció Sort, Tavascan i Pla de Boavi, per deixar el cotxe i fer el sender que amb tres hores ens deixa a la llauna de Broate. Allà ja ens esperàven els companys del CEX Tona amb un bon vinet, però per sorpresa nostra també ens esperava la neu, que a partir dels 2.000 metres ja ha enfarinat el Pirineu!

Una bona combinació i una bona feina, el Refugi de Broate us espera amb la cara neta!