Perquè arribi a tothom

4/10/10

El Petit Diedre

Com us deia en l'anterior entrada, poc ens pensàvem acabar escalant a Montrebei aquest passat cap de setmana. La idea era fer una segona via a Cap del Ras, però la cosa va anar com va anar, i tot i el meu profund respecte per Montrebei i el canguelo que em produeix cada cop que sento aquest nom, la motivació - i un ron amb cola - ens van portar a aquesta paret tan espectacular.



EL PETIT DIEDRE, Montrebei (ressenya clickant el títol)
150metres, V / Ao

Portar Joc de tascons, friends i bagues per sabines. A la via tan sols trobem la reunió 1, 2 burils, un pitó i una baga a la possible 3a reunió, i un pitó a la 4a tirada.

Arribarem a peu de via segons ressenyes remuntant el camí de baixada i flanquejant a l'esquerra. També arribarem a peu de via pujant tieso des del prat tal i com vam fer nosaltres... i afegeixo, no és la millor manera.

El primer llarg, de roca dubtosa, ens situa a la vertical del diedre. El segon llarg se les porta especialment per sortir de la fisura, de molt bon equipar, fins a la R2. El tercer llarg es manté sobre els Vè grau i podrem fer reunió tan en un pont de roca equipat amb un cordino i un pitó o bé un xic més amunt en un arbre.

Els dos darrers llargs es poden empalamr perfectament quedant un llarg de 50 metres aproximadament ja que, de fer reunió en l'arbre proposat per la ressenya, aquesta és un pèl incòmode.

La via en general és guapa i ens permet practicar de valent en l'art d'equipar, tot i això hi ha molts matolls que la desmerixen una mica. En casos et trobes progressant en matojo-tracción a tope.

L'anècdota: Som a peu de via. De sobte, sobre els nostres caps es produeix un estruendo en dos temps, primer un ssssssss i després un boouft! aixequem el cap. Acaba de salta un paio. Salt base en diuen d'això. Mentre mirem esmaperduts el primer, apareix un segona figura enfundada en un traje negre. SSSSSSSS..... BOOUFT Vam necessitar 10 minuts per païr la imatge. Aquests si que els tenen ben posats!

1 comentari:

LiliPux ha dit...

Iep!! Bona ratxa!! A aprofitar-la ;)
També hi ha un pito al segon llarg, força abans de la fisura.
L'aprox... a saber si es fa pel camí de baixada o el de pujada... camp a través no és gaire recomenable. Tartera dreta.... uuuufffff, el següent cop ho haurem de dur mes estudiat =)